Janah Louard and the Gypsies

Wilt u Janah and The Gypsies boeken?

Wil je iets anders op je evenement waar succes en feest is gegarandeerd? Boek dan een spectaculair optreden van Janah Louard and the Gypsies

Popy Basily

Popy Basily is een Nederlandse muzikant. Hij stamt uit een zeer muzikale Sintifamilie, waar al sinds vijf generaties muziek gemaakt wordt. Zelf begon hij met gitaarspelen toen hij elf jaar oud was.

Popy is de sologitarist van de Basily Gipsy Band. Deze formatie speelt een eigen interpretatie van instrumentale gipsy jazz in de traditie van de Hot Club de France. Ze hebben een eigen identiteit ontwikkeld door de jazz te combineren met traditionele invloeden van de Balkan, blues en flamenco.

In Nederland heeft de band op vrijwel alle jazzpodia gestaan en wereldwijd op grote jazzfestivals, waaronder het North Sea Jazz Festival, het Jak Festival in Indonesië, het Django Reinhardt Festival in Samois-sur-Seine, het International Gipsy Festival in Oslo, de New Yorkse jazzclub Birdland en het Copenhagen Jazz Festival.

Door veel in Denemarken te spelen en steeds nieuwe gasten uit heel Europa uit te nodigen, heeft Popy Basily de gipsy jazz in Denemarken populair gemaakt en is hij een graag geziene gast in de gipsy-jazzwereld van Scandinavië geworden. Een optreden met Stéphane Grappelli en optredens op privéfeesten van The Rolling Stones en Jeff Beck beschouwt hij als hoogtepunten in zijn muzikale carrière.

Mike Parreira

Mijn roots liggen in het mooie Spanje en Portugal. 

Van kinds af aan is de herinnering grote schalen met eten, iedereen was welkom. Deze etentjes waren niet compleet als er niet werd gezongen. 

De gitaren werden tevoorschijn gehaald en er werd door de hele familie gezongen en gedanst. Het is mij dan ook met de paplepel ingegoten, van traditionele Spaanse gipsy muziek tot fado’s. 

Wanneer de eerste noten gespeeld worden is het voldoende voor mij om het publiek de start van een onvergetelijke avond te bezorgen. Met een onwaarschijnlijke passie zorgt ik muzikaal voor veel vuurwerk op het podium. 

“Voor mij voelde muziek maken als thuiskomen. Het vurige van mijn Spaans/Portugese roots vind je terug in mijn muziek en mijn manier van leven. 

Gepassioneerd en met veel energie staat ik in het leven. Een muzikale wervelwind die zorgt voor stevige gipsy muziek, maar die evenzeer ontroert met, akoestische melodieën

Jonay Guillermo

Ik ben Jonay Guillermo afkomstig uit Spanje. Van kinds af aan ben ik opgegroeid met gitaar muziek die over is gegeven van generatie op generatie. Zo ben ik mede door alle feestjes thuis als kleuter al begonnen met gitaar spelen tussen de grote mannen ( waaronder mijn vader ).

Zelf heb ik jaren in Spanje gewoond en heb daar veel met de Spaanse gitanos ( zigeuners) gespeeld.

Nu woon ik al weer wat jaartjes in Nederland en gaat er geen dag voorbij waar ik niet op mijn gitaar speel. Het repertoire bestaat voornamelijk uit swingende Spaanse nummers voor zowel jong als oud.

Kortom ik geniet van muziek en wil dit graag met anderen delen…

Janah and the Gypsies - 30 min act

3.450,- ex BTW incl. Monitor set