Janah steunt Stichting Droom Je Thuis

Janah steunt Stichting Droom Je Thuis

Janah is ambassadeur van Stichting Droom Je Thuis.

De Haagse zanger werd op dit goede doel geattendeerd door Rens Vrolijk. “Ik heb de voorzitter van de stichting ontmoet”, vertelt Janah. “Ik vind het een erg mooi doel. Het verhaal van de Stichting spreekt me heel erg aan, waardoor ik ervoor heb gekozen om ambassadeur te worden.”

Stichting Droom je Thuis heeft zich ten doel gesteld mensen met een meervoudige handicap of verstandelijke beperking een veilige omgeving aan te bieden, waar warmte en gezelligheid ervaren kunnen worden. Wonen in een kleinschalige woonvorm biedt de mogelijkheid om privacy, zelfstandigheid en keuzevrijheid gestalte te geven.

Janah vertelt verder: “Het is echt iets tastbaars. Je ziet gelijk waar het geld heengaat. Daarom wil ik me ook via mijn twee concerten in het Kurhaus inzetten voor de stichting.”

De stichting wenst dit te realiseren door 24-uurs zorg te laten verlenen in een nagebootste gezinssituatie met een toegewijd team. Dit team dient zich te kenmerken door eigen verantwoordelijkheid, grote betrokkenheid bij de bewoners en een flexibele taakstelling en instelling, waardoor de benodigde zorg en de juiste aandacht voor de bewoners kan worden geboden. De Stichting organiseert en verleent zelf de zorg, waarbij de continuïteit en de kwaliteit nader worden geborgd door samenwerking met een professionele zorgaanbieder. Stichting Droom je Thuis is opgericht door ouders van kinderen met een beperking; een zogenaamd ouderinitiatief.

De stichting richt zich op jongvolwassenen die meestal nog bij hun ouders wonen. Het is voor hen belangrijk een nieuwe veilige omgeving te vinden waarin de afhankelijkheid van de ouders langzaam minder wordt. De Stichting wil graag een woonvoorziening bieden waar het fijn is om te wonen en op bezoek te komen.

Voor meer informatie, klik hier